وي تصريح کرد :80 درصد از نيرو و زمان مديريت، بايد به پيشگيري از اعتياد اختصاص يابد زيرا مسئله اعتياد تنها با مبارزه با قاچاق مواد مخدر حل نميشود.
نارنجيها با بيان اين که يک قاچاقچي ميتواند، مواد مخدر را در 34 نقطه بدن خود مخفي کند، تصريح کرد: مبارزه صرف با مواد مخدر حتي در بهترين شرايط نيز منجر به حذف اعتياد نميشود. بهترين پليسهاي دنيا نيز تنها ميتوانند 10 درصد از مصرف مواد را کاهش دهند و در زمينه درمان نيز تنها 10 تا 15 درصد تاثيرگذارند.
نارنجيها در ادامه گفت : 50 درصد از ميزان ابتلا به اعتياد در کشور قابل پيشگيري است.
وي با بيان اين که سه تا پنج درصد معتادان کشور که رقمي در حدود 60 هزار نفر است، کارتن خواب هستند، اظهار کرد: اعتياد با علتهاي گوناگوني از جمله علل جسمي، جنسي و روحي به زندگي فرد وارد ميشود. ماهانه 200 هزار تومان هزينه تهيه مواد مخدر يک معتاد است و ميتوان نتيجه گرفت که جمع اين رقم چه سودي براي قاچاقچيان مواد مخدر دارد.
مدير کل امور فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بيان اين که مواد مخدر جديد مانند کراک بسيار بيسر و صدا وارد کشور شده است، اضافه کرد: تنها فراهم کردن مايحتاج زندگي و امکانات براي پيشگيري از اعتياد کافي نيست، بلکه پيشگيري بايد مردمي شود.
نارنجيها با اشاره به اين که بايد از ارائه طرحهاي غيراصولي مانند آزاد شدن مواد الکلي با هدف کم شدن مصرف مواد مخدر پرهيز شود، بيان کرد: تغيير رفتار و ترک اعتياد، امر مشکلي است. در طول يک سال از بين 100 نفر معتادي که تصميم به ترک اعتياد گرفتند، تنها 10 نفر موفق به پاکي از اعتياد شدند.
مدير کل امور فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بيان اين که فعاليت خانههاي بهبودي را تاييد نميکنيم، گفت: در اين خانهها فعاليتهاي نادرست و غيرمنطقي براي ترک دادن معتاد انجام ميشود.
وي ميانگين سن معتادان کشور را حدود 32 سال اعلام و خاطرنشان کرد: پرخاشگري، ورم پلکها، خوابآلودگي، خماري، قفل کردن در اتاق، رفتارهاي ضد و نقيض، رفت و آمد با افراد قاچاقچي مواد، خندههاي بيمورد و قرمزي چشمها از علائم اعتياد است./ 100
انتهای پیام/